Forside

Velkommen til bygdeutvikling.no! Dette er definitivt siden for deg som er opptatt av utviklingen i Norge utenfor byene. Norge er et langt og vidstrakt land, og det bor folk på de utroligste steder. Har du sett serien på NRK som heter «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», så har du sett at dette for alvor er sant. Det betyr at selv om mange foretrekker å bo i byer, tett innpå hverandre og tett på det som skjer, så er det også mange som ønsker det motsatte. Og hvem sier at det ikke skjer noe på bygda?

Nettsidens formål

Denne nettsiden er utviklet av en gjeng med ekte bygdeentusiaster. Vi ikke bare kommer fra en bygd i Norge, men vi har flyttet tilbake hit etter utdannelse og skaffet oss jobber her. Vi er engasjert i å holde bygda levende og gjøre den til et attraktivt sted å bo. Ikke bare for de som er opptatt av landbruk og ønsker seg en gård, men også for alle andre.

Bygda er et flott sted å vokse opp. Det trenger ikke å være ensomt, men det er uten tvil mer plass her enn i byen. Her er det rom for å løpe og få luftet tankene sine. Det er rom for fred og ro når det trengs, men det er også rom for å engasjere seg i alt som skjer. Bygda er kun så levende som folket gjør den til. Dog er det også klart at vi er avhengige av politisk vilje til å holde bygda levende. Vi kan ikke alle bo i byer, enten vi vil eller ikke. Det må være rom for begge deler, og det må være rom for at bygda ikke bare er et sted for de gamle eller for småbarnsfamilien. Her må det være plass til alle typer mennesker. Det er nettopp det som er med til å gjøre bygda levende.

Lesestoff

Her på nettsiden har vi samlet en rekke artikler som handler om nettopp bygdeutvikling. Du kan lese om en liten bygd som har fått det til. Du kan lese om lønnsomhet i landbruket, forgubbing i landbruket og om kvinner på bygda. Vi har også en artikkel om det flotte prosjektet til Natur og Ungdom, som heter Grønt Spatak, og som er et fantastisk initiativ som har holdt det gående i 25 år.

Lurer du på hva distriktsutvikling er eller ønsker å høre om utviklingslag, så har vi artikler om det også. Du kan også lese om levende bygder, noe som er vesentlig for at Norge ikke skal bli tomme arealer rundt store byer. Alt i alt håper vi at vi har laget en inspirerende nettside for deg som er glad i bygdenorge og for deg som vil vite mer om hvordan bygda kan utvikles og hvorfor vi bør jobbe for nettopp dette.

Tilbakemeldinger er alltid kjærkomment

I likhet med alle andre som har egne nettsider, setter vi også stor pris på tilbakemeldinger fra våre lesere. Det er jo tross alt derfor vi har laget nettiden, fordi vi ønsker lesere og fordi vi ønsker å skape et engasjement hos disse leserne. Har du kommentarer til artiklene våre, forslag til temaer eller egne erfaringer du gjerne vil dele, så kom med det. Send oss en e-post og vi lover herved å svare alle. Sammen kan vi hjelpe hverandre med å sørge for at bygda i Norge drives fremover og blir et attraktivt alternativ for mennesker i alle aldre.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til nettsiden vår og det nettsamfunnet vi her prøver å skape. Les og bli klok. Deretter kan du gå ut og gjøre bygda til din!

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *